Gran Canaria 8. februar 2017

Efter en lang og mørk januar så jeg – og formodentlig også resten af gruppen – frem til en uge med sol, hyggeligt samvær, shopping, fest og afslapning. Vi mødtes alle i lufthavnen MEGET tidligt. Flyet skulle flyve kl. 7.15, så jeg havde sat alle i stævne i terminal 2 kl. 05.00. Puh ha det er tidligt. Jeg var ikke engang den første selvom jeg synes jeg var der i god tid. Et par stykker stod klar, hvor jeg i mailen havde bedt alle mødes med mig inden vi checkede ind. Et par af dem havde rejst med mig tidligere, så de var spændte men meget rolige. Og så var der et par stykker der skulle med for allerførste gang. Det var tydeligt at se, at der var mange sommerfugle i maven – og helt forståeligt. Som altid dukkede jeg op med et stor smil og et kæmpe kram til hver og én. Og krydsede af på min liste og påsatte et lille blåt klistermærke på hver deltager, så vi kunne se hvem der skulle med på denne tur. Da alle var ankommet informerede jeg lige kort om, hvor vi skulle checke ind og hvad vi gjorde bagefter. Og alt forløb helt som planlagt. En tur gennem sikkerhedskontrollen, og alle er spredt for alle vinde – lige indtil nogle af os helt naturligt mødtes ved rygeterrassen…. Og SÅ begyndte snakken. I gaten, hvor vi mødtes er der nogle der småsludrer, og nogle der stadig er lidt for spændte til helt at kunne slappe af.

Flyveturen gik helt som planlagt og vi lander i god ro og orden i Las Palmas lufthavn på Gran Canaria. Nu er der nogenlunde styr på at vi ved hvem der er med i gruppen, og derfor er stemningen mere afslappet. Og alle får deres kufferter (på nær én der først fik sin kuffert efter et par dage, da en gæst havde taget en forkert kuffert – IH, husk nu at check det rent faktisk er din inden du smutter ud af terminalen).

Vi ankommer på hotellet efter en kort køretur med information fra vores norske guide. Og som forventet og informeret vil vores værelser først være klar ca. kl. 14, så vi bliver vist til restauranten der fortsat serverer frokost, og vi få et godt måltid mad og mange en dejlig kold øl fra fad. Stemningen er allerede god og folk snakker på kryds og tværs. Hurtigt bliver rygerne spottet og finder sammen, så der er nogle at sludre med mens der ryges en smøg efter maden – vi sidder udenfor i solen og det er lunt.

Tiden går hurtigt og alle får deres respektive værelser, får baggagen på værelset og ned efter at have skiftet til sommertøj. Og alle dukker løbende frem ved poolen og finder solsenge og stole og snakken går lystigt. Jeg kalder sammen til informationsmøde kl. 15.00 og løber kort ugeprogrammet igennem. Vores norske guide er fortsat på hotellet og med til informationsmødet, og dem der har lyst kan tilmelde sig de udflugter de gerne vil med på.

Til aftensmad kl. 19.30 mødes stort set alle en halv time før til en drink ved poolen. Da alle er samlet kalder jeg alle ind og spise og vi sætter os ved de store 8-mands borde der er reserveret til grupper og familier. Efter middagen trækker vi igen alle udenfor, for selvom man kan mærke det nu er køligt er der en del rygere med i gruppen, og derfor helt naturligt finder vi plads ved bordene udenfor. En trøje/jakke findes lige frem og så grines, sludres og hygges der. Alle er dog trætte efter en lang rejsedag, og flere trækker sig tidligt tilbage. Også en del af gruppen skal på udflugt næste dag med afgang kl. 08.00, så dynerne kalder.

13 deltagere fra gruppen tog afsted på udflugt, og de resterende blev ved poolen og fangede solens varme stråler.

Efter aftensmaden tog størstedelen af gruppe til et center i nærheden, hvor der ligger en bar (EIFFEL) der havde fået meget gode anmeldelser på Tripadvisor. Vi finder stedet og får pladser samlet og der bliver serveret voldsomt gode drinks. Det blev en rigtig festlig aften men hvor vi dog hurtigt fandt ud af at centeret vi var i primært var henvendt mod homoseksuelle.

Fredag tog nogle stykker på hval- og delfin safari og et par stykker tog selv på tur til Puerto de Morgán. Solen skinnede og temperaturen lød på 24 grader, dog begyndte lidt skyer at dukke op. Da pigerne der havde været i Puerto de Morgán kom retur fortalte de at de havde haft strålende solskin hele dagen og meget lunt så bare 35 km i én retning gjorde altså at vejret skiftede. Vi var derfor et par stykker der snakkede om at vi bestemt også gerne ville se den smukke by en af de næste par dage.

Fredag forsøgte jeg at arrangere spisning på en restaurant der var tilknyttet et større hotel i området. Vi havde forinden mailet sammen og alt var i orden. Da jeg så ringede og skrev til dem om eftermiddagen at vi blev 22 der gerne ville komme og spise kunne det pludselig ikke lade sig gøre. Efter et par timers forsøg med at finde en anden restaurant blev vi dog enige om at rykke spisningen til en anden aften og indtog derfor aftensmaden på hotellet.

Lørdag var der marked tæt ved hotellet og selvom det småregnede var vi en stor del af gruppen der tog gåturen derhen og kiggede på de mange spændende ting der var til salg. Her var alt fra grønt og frugt til hjemmestrikkede sokker, tøj, sko, smykker, duge, tasker og meget, meget mere.

Lørdag aften havde jeg sat besøg på ”Sparkles” på programmet, hvor der var et større dragqueen-show, jeg synes lød spektakulært og sjovt. Og 20 af os tog derhen og fik et helt fantastisk show. Voldsomt store drinks til billige penge. Et godt grin og respekt for at der var gjort så meget ud af showet. Stedet var stort set fyldt men da vi kom forholdsvis tidligt fik vi borde samlet med godt udsyn til showet.  Efter showet tog de fleste videre til en bar i et andet center der passede lidt bedre til os – og med musik efter vores smag. Så der blev danset og grint et par timer inden taxaerne kørte alle sikkert hjem. Taxa er nemlig meget billig på Gran Canaria, så det blev flittigt brugt.

Søndag var der intet andet end afslapning på programmet med fællesspisning. Der blev fundet i mindre grupper, så dem der havde lyst til en gåtur til stranden fandt sammen, nogle tog på shopping og flere hyggede sig i solen på hotellet.

Mandag var der sejltur planlagt, som desværre pga. vejret blev udskudt til om tirsdagen, så der var der et par stykker der faldt fra. Men dem der var på turen om tirsdagen hyggede sig med masser af sol og badning (vandet var KOLDT! Men skønt!).

Tirsdag blev der også hygget igennem, det er ihvertfald længe siden jeg har grint så meget. Især havde vi en kvinde med fra Langeland der havde nogle sjove vendinger og kommentarer, så snakken gik livligt. Kl. 18.00 fik jeg samlet det meste af gruppen til det traditionelle fællesfoto, men desværre var der nogle stykker der var blevet godt og grundigt forkølet – sikkert af de noget kølige aftener sidende udenfor. Men billederne blev dejlige – jeg er især glad for de lidt fjollede billeder der oser af stemning, selvom som nogle nævnte jo ikke altid kan se ansigterne så godt. Men pyt med det – jeg er mere glad for at kunne fornemme stemningen J

Onsdag var vi blevet informeret dagen forinden at vi blev hentet kl. 11.00 og det informerede jeg gruppen om da vi var samlet kl. 18. Så der var god tid til at spise morgenmad, pakke og nyde den sidste sol inden turen igen gik mod Las Palmas Lufthavn.

Som altid var det lidt vemodigt at sige farvel. Jeg nåede at give alle et kram i lufthavnen inden jeg tog hjem. Nogle havde gjort lidt mere indtryk end andre – både nye og tidligere deltagere. Men hold op en skøn uge med mange grin og dejlig sol. Hotellets buffet var ikke så fantastisk, men til gengæld var drikkevarerne dejlig kolde.

På denne tur havde vi 2 kærestepar med der har mødt hinanden på disse rejser og det gik helt perfekt. Og udover det så var der også et par stykker der gik og holdt lidt i hånd – så måske mistede jeg et par fremtidige gæster der – det må tiden vise. Som jeg altid siger – det er mine drikkepenge når jeg ser at nogle af deltagerne finder sammen.

Gran Canaria – vi kommer helt sikkert igen! Men nok ikke til samme hotel J